Bliv mere kreativ i køkkenet

Opdateret

Madlavning behøver ikke være ensformet og traditionel. I køkkenet må der gerne prøves nye ting, da det lynhurtigt kan blive kedeligt, hvis man altid blot vælger den samme løsning. Netop derfor kan det være en god idé at gå ud og hente noget inspiration på nettet, hvor man kan finde en række lækre opskrifter.

Tro ikke at en opskrift er en bremseklods

En opskrift er ikke blot en hjælp til at få udarbejdet en god ret. Det kan også bruges til at give nye idéer, og måske danne nogle nye sammensætninger, der kan gøre favoritretten endnu bedre. Det er tit problemet med opskrifter, da nogle måske opfatter dem som en form for ”bremseklods” i forhold til at kunne danne kreativitet i køkkenet. Faktum er bare, at det er de færreste mennesker, som har den kreativitet der skal til, hvilket ofte resulterer i, at man vælger den samme gamle løsning – eller endnu værre helt opgiver madlavningen, og beslutter sig for at benytte én af de mange take-away tjenester der efterhånden findes på markedet.

Man skal ikke se opskriften som en kreativitetsstopper, men retter en mulighed for at lave noget nyt og anderledes, der ikke kun udvider ens evner i køkkenet, men også sikrer at man får en mere varieret og sund kost. Ligeledes er der også en økonomisk fordel i at tage udgangspunkt i en opskrift, da man på den måde sikrer at man kun handler de nødvendige råvarer – og intet mindre eller mere. Det er nemlig ofte sådan, at det er her man kommer til at impulsshoppe, da man ikke er 100% klar og hvilken ret man skal lave – og hvad den reelt set kræver.

Du sparer tid og penge

Udover der er en økonomisk effekt i at tage udgangspunkt i en opskrift, så kan den også spare én for en del tid. Vi har sikkert alle sammen prøvet at stå i køkkenet, og ikke være helt klar over hvilken ret man vil lave. I sådan en proces, kan man bruge rigtig lang tid på bare at overveje, hvad man skal lave, hvor meget der skal bruges, og om der overhovedet er nok mad til hele familien.

Brug opskriften som rettens fundament

Alt dette kan man altså blive fri for, hvis man bare tager udgangspunkt i opskriften, da den step-for-step beskriver hvad der skal gøres, og hvor meget mad der skal laves, før den gør sig gældende for f.eks. 4 personer. Ønsker man så at lave nogle ændringer i forhold til opskriften, kan man så altid korrigere, sådan at man tilføjer et nyt krydderi eller lignende, men blot bruger opskriftens fremgangsmåde som rettens fundament.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar