Den rette opbevaring af vin

Opdateret

Det er ikke helt ligegyldigt hvordan man opbevarer sin vin. Druer er forskellige, og afhængig af hvilken type vin der er tale om, er det essentielt at den opbevares rigtigt. Er man ikke opmærksom på dette, kan man ikke forvente at vinen lever op til dens fulde potentiale.

Kender du dette?

Måske har du selv oplevet det, at du har smagt en dejlig vin til en vinsmagning, og til samme arrangement, vælger at købe den med hjem. Dog lever smagen, eller oplevelsen overhovedet ikke op til dine forventninger, da den havde en helt anden fyldig og rund smag første gang du smagte den. I den forbindelse spiller opbevaringen, temperaturen, glas og ikke mindst stemningen rigtig meget ind i forhold til smag.

Dårlig vinvane i Danmark

I Danmark er det desværre blevet sådan, at rigtig mange opbevarer deres vin i deres stuer, hvilket der naturligvis ikke er noget i vejen for. Der er dog bare det lille problem, at vin ikke opbevares bedst i stuetemperatur. Det er ikke usandsynligt at man har 22 grader i sin stue. Vin skal bare ikke drikkes i en temperatur der hedder 22 grader.

Typisk serveres en god rødvin på 16-18 grader afhængig af drue. Er der tale om hvid eller rosé, snakker vi endnu køligere temperaturer. Dette kan dog være meget svært at kontrollere, hvis det er man blot samler vinen i sin stue på en vinreol. Ydermere er der stor risiko, at flaskerne får sollys, og værst direkte sollys, da det ganske enkelt ødelægger druen. Nogle druer er mere sårbare, men generelt set er det en meget dårlig idé i forhold til opbevaring.

Har du overvejet et vinkøleskab?

Netop derfor er det værd at overveje et vinkøleskab. Når man snakker om vinkøleskabe, er vores erfaring, at rigtig mange forbinder det med restaurationsbranchen, eller lignende, men faktisk er vinkøleskabe også til de private hjem. De koster ikke alverden, og der findes efterhånden så mange muligheder på markedet, sådan der er noget til enhver vinsamlers behov. Find et vinkøleskab, der sikrer at du altid får tempereret vin, der både sørger for at flasken som åbnes serveres korrekt, men også at vinen kan holde i lang tid.

Man ser tit at nogle druer kun bliver bedre med årerne, men dette gør sig altså kun gældende, hvis man opbevarer og behandler sin vin med respekt.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar