Lad maden simre på komfuret

Opdateret

Med en stegeso kan man lave rigtig mange forskellige retter. Herunder også gryderetter, der får lov at passe sig selv i timevis på komfuret. Det gode ved disse retter, er at man kan forberede andre ting samtidig med at maden bliver færdig. Ligeledes hvis man har gæster, er det muligt at være tilstede under hele aftenen.

Inden for stegesoer er der naturligvis forskel på kvaliteten, og det er vigtigt at man får valgt den rette stegeso. Hvis det er simremad, som man ønsker at lave, har vi på stegeso.com gode erfaringer med Morsø cocotte.

Vedligeholdelse er meget vigtigt

Den er kendt for en rigtig god kvalitet, der varer for evigt, hvis man vedligeholder og plejer den rigtigt og regelmæssig. Det behøver ikke være et stort projekt, men blot noget almindelig vask med varmt vand og børste. Sørg for at bruge sæbe, og få tørret den ordentligt efterfølgende. Jævnlidt er det en god idé at anvende olie, for at bevare stegesoens fulde funktion.

Opmærksom på dit komfur

I takt med teknologiens udvikling, rykker markedet sig hele tiden. Dette gør sig også gældende inden for komfurer. Det er ikke helt ligegyldigt, om det er et ældre komfur, eller et nyt komfur når man skal lave sin simreret. Indstillingerne og mulighederne er ganske enkelt større, med et nyt komfur. Der findes fire typer af komfurer, som du måske har hørt om før.

Der er induktion, komfurer med massekogeplade, glaskeramiske komfurer og komfurer med gas. Ofte handler det om præference, og ikke mindst hvad man er vant til, som bliver ens foretrukne komfur.  Vil du være helt sikker på at vælge rigtigt, er det en rigtig god idé at søge rådgivning på området, sådan simreretterne indfrier alles forventninger. Find et komfur der kan her.

Typiske simreretter

Nogle af de typiske simreretter, man typisk laver i en stegeso, kan være lamme eller kalvegryde, chili con veggie/ carne, eller stifado. Det at retten får lov at simre, gør også at smagen og krydderierne rigtig kommer frem. Du er naturligvis velkommen til, at benytte vores mange opskrifter her på stegeso, til at hente inspiration til din madlavning. Bemærk også, at det er ikke kun simreretter, som den anerkendte morsø cocotte er velegnet til – faktisk er det også muligt at lave hjemmelavet brød i sin morsø stegeso.

Mere om dette kan du også finde under vores opskriftssektion.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar