Høj kvalitet i dagligdagens mad

Opdateret

Mad er en essentiel del af vores eksistens. Det er svært at overleve uden mad, men der er også langt fra overlevelse til at leve både sundt, men samtidigt også nyde den mad du indtager i dagligdagen. Mad kan komme i mange afskygninger, som spænder lige fra pasta med ketchup til mere delikate retter, hvor det måske er en steak som er på menuen den pågældende aften. Hvorvidt du spiser pasta eller steak er måske et spørgsmål om økonomien, men økonomien behøver på ingen måde begrænse dine lyster og evner i et køkken, fordi der findes rigtig mange sunde alternativer, som ikke koster en bondegård.

Sund kost er essentiel for din koncentration

At spise sundt og varieret ved vi alle er godt for os, men dette bliver ofte nedprioriteret, hvilket er en skam. Undskyldningen vi ofte hører er at sundt mad er dyrt, hvorfor mange vælger de billige løsninger, men det behøver ikke være virkelig dyrt at leve sundt. Mange sætter lighedstegn mellem økologisk mad og sundt mad. Men er det kun økologiske varer som er sunde? Bestemt ikke!

Du kan sagtens få sunde råvarer, som ikke behøver at koste alverden. Det handler mest af alt om at du udvider din horisont en smule, da man godt kan køre lidt i ring ift. kreativiteten når det kommer til den daglige aftensmad eller måske madpakkerne.

Men hvorfor er det at sund kost er så vigtigt for os? Kan vi ikke bare spise nutella og pasta – det smager jo dejligt?

Det havde været helt fantastisk hvis det var sagen at man kunne spise hvad man ville, mens du samtidigt fik alle de stoffer, som din krop har brug for, men det forholder sig desværre ikke sådan. Din krop har brug for sunde stoffer, herunder omega 3, vitaminer mfl. for at du kan opretholde en koncentration gennem en dag, hvilket er uanset om du går i skole eller er på arbejde. Sukker er kort energi, som ikke holder ret længe, så derfor er det vigtigt at du sætter lidt fokus på at spise sundt.

Søg inspiration på internettet

Første step mod en sundere (men stadig billig) livsstil er at du begynder at undersøge hvad der er muligt at lave indenfor dit budget. Fordi du skal selvfølgelig ikke nødvendigvis optage et kviklån for at spise sundere, det ville ikke være rationelt at have et forbrugslån til mad. Der findes et hav af hjemmesider, som fokuserer på sundt mad for få penge – måske du endda kunne tage et kig på de mange SU venlige retter, som faktisk smager helt fantastisk uden at koste en formue.

Se også vores oversigt over stegeso opskrifter her for inspiration til aftensmaden.

Måske du kan finde nogle penge i budgettet andetsted? Drikker du f.eks. mange energidrikke, så kunne du overveje at investere dine penge i mere vedvarende energi i form af en sundere kost. Det kunne måske giver omkring 300-400 kroner ekstra pr. måned, hvilket altså er rigtig mange penge når vi snakker råvarer!

Vores bedste råd er at du forholder dig åben til de mange forskellige muligheder der findes. Man kører hurtigt i ring og kreativiteten falder markant omkring madlavning, så forsøg at udvide din horisont, så vil du også opleve at man kan leve rigtig dejligt for få penge, men samtidigt vil du opleve en forbedret energi både på arbejde, men også i det private.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar