Kan du genkende disse typer?

Opdateret

De fleste er ikke villige til at indrømme at de er glade for mad og de mange forskellige smagsoplevelser man kan opnå ved ét måltid. Men man må bare indse, at mad sagtens kan være en livsstil, vi vælger bare at udleve denne livsstil på forskellige måder.

Den sunde mad

De fleste kender det, den ene person i vennegruppen, som går ekstremt meget op i hvilken mad de spiser. Om de så er i festlige omgivelser med god og måske også lidt usund mad, så medbringer de deres egen mad, som er tilpasset deres kostplan. Mange af os tænker at det er noget pjat, at man ikke bare kan spise det der bliver serveret, for det gør alle andre jo?

Her er man bare nødt til at se udover sine egne synspunkter og indse, at det måske betyder meget for denne person at spise på den måde, om det så er for at opnå et mål, eller om det blot er for at vide hvad man putter i kroppen, er sådan set underordnet. Man skal respektere folks valg, ligesom man gerne selv accepteres for det man foretager sig. Derudover er det ikke let, at overholde en kostplan, hvilket jeg personlig respektere meget, med alle de fristelser man støder på i løbet af en normal hverdag.

Livsnyderen

Personen som går meget op i råvarer, (uden at det skal være sundt) og som nærmest ved detaljer om alle ingredienserne. Mange kender den her type, som sætter pris på maden på en helt anden måde end du måske selv gør. Det er ikke kun med maden, det gør sig også gældende når det kommer til drikkevarer, her går denne person typisk også meget op i vin. Dette er der også en gastronomisk grund til, fordi et måltid kan smage helt anderledes, hvis du får de helt rigtige smags-sammensætninger.

Personer som jeg har valgt at døbe livsnyderen, kan godt virke meget stædig når det kommer til valg af mad og vin. Men det synes jeg også man skal respektere, hvis de rent faktisk ved hvad de snakker om. De kan måske åbne en helt ny verden for dig, det kan være du ender med selv, at sætte pris på en god flaske rødvin og kvalitets råvarer.

Kombinationen af begge

Hvis man kombinerer ovenstående, har man måske en meget god livsstil. Du går meget op i sundhed, samtidig med at der er plads til god mad i weekenden. Personligt vil jeg foretrække at have lidt fra begge verdener, da man både skal huske at passe på sig selv og sin krop, samtidig med at man lever livet. Hvis man søger inspiration til hvordan man kan opnå begge dele, kan man forsøge at finde en mad og livstilsblog, hvor de skriver både om sundhed, men samtidig også oplever en masse gastronomiske oplevelser, som de med glæde deler til folk, så de kan gå den samme oplevelse.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar