Når kødet er tilberedt forkert  

Opdateret

Hvis man har forsøgt sig med madlavning, ved man også hvor svært det kan være at tilberede maden, så den er helt perfekt. Især kød er en udfordring for mange, fordi man ofte kommer til at give kødet for meget eller for lidt. Dette kan medbringe stor frustration for mange, især hvis det har været noget dyrt køb man har overtilberedt eller undertilberedt. Nedenfor kommer der nogle enkelte råd til, hvordan du kan opnå den helt rigtige tilberedning.

Hold øje med Temperaturen

En af de vigtigste ting man skal holde øje med, når man tilbereder kød er kernetemperaturen. Hvis denne temperatur helt inde i kødet ikke er optimal, vil dette også kunne mærkes når du først smager på kødet. Hvis kødet får for meget, kan det virke tørt og kedeligt. Omvendt hvis kødet får for lidt, kan det smage næsten råt, derudover kan der stadigvæk befinde sig bakterier i kødet fordi temperaturen ikke har været høj nok.

Det mest simple råd, som de fleste bør følge er at købe et stegetermometer. Ved køb af sådan et redskab kan du sikre dig det perfekte resultat hver eneste gang. Det eneste du skal huske at holde øje med, er hvad termometret står på. Dog kan det være svært at overskue, hvad man skal vælge når det kommer til et produkt som stegetermometer. Hvis man ikke har kendskab til produkterne i forvejen og gerne vil finde den bedste på markedet, bør man undersøge hvad der findes. Her kan man med fordel læse en stegetermometer test. Dette er en let og overskuelig måde, at finde den bedste på markedet, samtidig kan man læse fordele og ulemperne ved de enkelte produkter. Når du har læst sådan en test, vil du højst sandsynligt næsten være sikker på hvilken en du skal vælge.

De forskellige temperaturer:

Du skal være opmærksom på, at forskelligt slags kød skal have forskellige kernetemperaturer. Hvis man blot går ud fra, at eksempelvis oksekød skal have en kernetemperatur på 70 grader, og dette ikke rigtigt, kan købet af et stegetermometer være irrelevant. For at gøre det lettere for dig, så du ikke selv skal ud og finde ud af det, vil der herunder være listet op hvad de forskellige kødtyper skal have af kernetemperatur. Det er vigtigt at have styr på, så det kunne være en god idé, at skrive listen op så du har den gemt.

Kødtyper og deres temperatur:

Kødtype Rosa Medium Gennemstegt
Oksekød 55-60° 60-65° 65-68°
Kalv 58-60° 60-65° 65-68°
Fjerkræ 62° (gælder ikke kylling) 75°
Svinekød 65° 70°
Lam 58-60° 70° 75°
Vildtkød 60-62° 65-70° 71-75°
Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar