Ninja i et køkken med en japansk kokkekniv

Opdateret

Selv det bedste samuraisværd kan ikke gøre dig til ninja i dit eget køkken, men man kan godt føles sig som en ninja med en Surudo kokkekniv i hånden.

Igennem de sidste 4 ugers tid har jeg haft lejlighed til at test ‘choppe’ en Japansk kokkekniv fra det Danske firma Cibumic.com, selv om 4 uger ikke er så langtid har jeg forsøgt at bruge kniven, så meget som overhovedet muligt for at få det bedste indtryk af kniven.

Knivens skarpe side

Det første man lægger mærke til når man lukker kassen op, er det utrolig flotte spil, der er på knivbladet – det skyldes at stålet er opbygget af hele 67 lag! Jeg vil ikke gå længere ned i detaljer omkring stålet, for det kan du læse meget mere om på Cibumic.com.

kniv-detalje

Da jeg først fik kniven i hånden, bemærkede jeg først den gode balance. Den er noget bedre end min nuværende yndlingskniv. Jeg synes, tit kokkeknive har en tendens til at have et tungt knivblad og dermed også tit en dårlig balance. Det er lidt irriterende da man godt kan miste lidt af førelsen med kniven, når man bruger den. Kokkeknivens håndtag er lavet af pakkawood, som er et kompositmateriale, der er fremstillet af træ. Det er behandlet, så det faktisk skal sidde stilles med plastik. Så det er super holdbart og rengøringsvenlig, mens det samtidig føles godt at holde ved som f.eks et trægreb. Selv med fugtige/våde finger har man et ret godt greb om kniven.

Hvordan er prisen så?

japansk kokke kniv

Jeg har kigget lidt rundt på nettet for at sammenligne kniven, med andre tilsvarende knive. Det vil sige kokkeknive med samme længde og samme hårdhed i stål (60 HrC) og samme ståltype og sidst men ikke mindst knive, der også er opbygget af 60 til 80 lag stål. Selv om jeg fandt en del knive af samme type, fandt jeg ikke nogen der var ned i samme pris leje. Faktisk startede de fleste af de andre knive ved priser omkring de 1100 kr og op ad, hvilket i skrivende stund er ca. 35 % over det Cibumic tager for deres. Sammenligner man med en Zwilling kokkekniv, som de fleste danskere kender, der prismæssigt ligger omkring de 500 til 700 kr, så får man altså meget mere kniv for pengene ved at købe denne Surudo kokkekniv.

Knivens sløve side

Der er ikke meget dårligt at sige om kniven her, men hvis man som jeg har det der i folkemunde går under navnet “pølsefinger” så er det her ‘heller’ ikke kniven for dig. Til dem af jer der ikke har “pølsefinger”, så er her lige et lille billede der i grove træk viser problemet. Afstanden fra underkant af grebet til underkant af knivsbladet er for lille. Som du kan se på billedet rammer “pølserne” bordet inden det inderste stykke af knivsbladet rammer spækbrættet.

kniv-test

Som “pølsefinger-indehaver” lærer man naturligvis at kompenser under brug af kniven. Men jeg synes det er irriterende og derfor bruger jeg normalt knive af typen Japansk grøntsags-kniv, der er lidt kortere, men har et højt knivblad.

Dommen

Hvis du har hænder i helt almindelig størrelse, så er kokkekniven fra Cibumic.com et rigtig solid køb. Selv om en testen kun har været nogle uger, så har kniven virkelig været brugt meget og jeg har fundet noget ved kvaliteten eller helhedsindtrykket, jeg kan pege finger. Set i forhold til pris/kvalitet sammenlignet med andre kokkeknive, så er kniven et absolut godt køb. Jeg har sat Santoku kniven på min juleønskeliste.

Hvis du har erfaringer med Cibumic’s knive, så fortæl gerne om dem i kommentarfeltet herunder.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 bedømmelser)
Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

2 kommentarer til “Ninja i et køkken med en japansk kokkekniv”

 1. Jeg har ingen erfaring med Cibumic’s knive ! Men er selv på udkig efter nogle Japanske kvalitets knive .. Cibumic’s ku være et bud !
  Disse knive ligner dog til forveksling dem der eksempelvis sælges billigt på Lauritz.com !!! Så spørgsmålet er om det er Japansk producerede kvalitetsknive eller Kinesisk producerede knive ???
  Svært at sige ..
  PS! At en kniv er damaceret er ikke et kvalitetsstempel i sig selv !!
  Det kan håndsmedes og det kan masseproduceres og igen i både god og dårlig kvalitet !!
  Its a jungle out there

  • Hej Claus

   Du har helt ret i det er en jungle, at finde rundt i. Jeg kender ikke noget til hvad der bliver solgt på Lauritz, da det ikke er en side jeg bruger/besøger.

   Jeg har talt en del med Cibumic forhandleren og han garantere at de er lavet i Japan, og meget andet kan jeg ikke sige om oprindelsen.
   Men læser du teksten, så kan kun også læse at, jeg virkelig har brugt den omtalte kokkekniv, og jeg mener den brugt til alt, skærer agurker og åbne leverpostejer. Jeg brugte den så at sige til alt, hvor en kniv kunne anvendes, og jo den var da lidt sløvere efter en månedes tid, men ikke sløv nok til den skulle slibes. Min bedre halvdel, som har en mere almindelig størrelse hænder, bruger ofte kniven og jeg har ikke slebet den endnu, her godt 4 måneder efter.

   Til prisen, er det en lækker kniv, blot du ikke har nogle store lapper, som mig selv.

   mvh. Thomas

Skriv en kommentar