Emilie Henry – taginer og stegesøer i stentøj

Opdateret

En dag faldte jeg helt tilfældigt over et af Emilie Henry’s produkter, nemlig deres tagine. Jeg er aldrig stødt på deres produkter her i Danmark, hvilket jeg fandt lidt underligt, da deres produkter ser ret lækre ud. Derfor skal du selvfølgelig høre om Emilie Henry’s produkter.
Emilie Henry stentøj

Emilie Henry er endnu et Fransk firma, med stolte traditioner, det er faktisk det ældste firma, jeg endnu har skrevet om. Emilie Henry’s start går 6 generationer tilbage med begyndelse i 1850!  Emilie Henry (3. generation) lagde navn til brandet, som vi kender det i dag. Han overtog farens (Paul Henry) værksted og udviklede firmaet fra et lille lokal værksted til en egentlig fabrik med større produktion. Alle Emilie Henry’s produkter bliver den dag i dag, stadigvæk produceret samme sted som hvor det hele startede for 160 år siden  – og det er ikke noget man har tænkt sig at lave om på.

Emilie Henry er forblevet tro mod sin ‘arv’, der bliver nemlig stadigvæk kun lavet produkter i stentøj. I modsætning til mange andre mærker som f.eks. Le Cruset der laver i alverdens materialer i dag. Personligt synes jeg at det er fedt at Emilie Henry holder fast i stentøj, det vidner om en utrolig stolthed over egne produkter, hvilket er noget mange firmaer i dag godt kunne lære noget af.

 

Emilie_Henry_tagine

Emilie Henry’s tagine

Det produkt jeg faldt over var taginen, som ses her til venstre. Den marokkanske ret der er i den, ja den opskrift må du vente med til en anden dag.

Efter jeg havde rettet direkte henvendelse til emiliehenry.com, lykkedes det at komme i forbindelse med den danske grossist Thuesen Jensen A/S.

Thuesen Jensen har kun solgt Emilie Henry i Danmark siden 2012, så hvis du ikke havde hørt om Emilie Henry før nu, så er det ikke så mærkeligt. Men det er et mærke du helt sikkert kommer til at se mere til i fremtiden.

Den tagine jeg her har testet af er udgaven i 2.5 liter (alm. størrelse 3-4 personer), den findes også i en lille 1,5 liter og en stor 3.5 liter. Den findes i 5 forskellige farver – fignen-farvet, rød, sort, olivenfarvet og valmue-blå. I Danmark føres de dog kun i den sorte eller røde udgave.

Taginen er, som alle andre af Emilie Herny’s produkter, fremstillet af glaseret stentøj. Så den kan anvendes i ovnen, mikrobølgeovnen, på komfuret eller direkte på grillen. Du skal blot huske at stentøj, som de fleste andre materialer, ikke kan tåle temperatur-chok. Så ikke noget med at taeg den ud fra køleskabet og sætte den direkte i en varm ovn!

Den kan selvfølgelig klare en tur i opvaskemaskinen, hvilket altid er et plus.

Førstehåndsindtrykket

Da jeg først pakkede taginen ud, blev jeg overrasket over hvor let den er. I forhold til flere andre stentøjs-stegesøer, jeg har haft mellem hænderne, så virker denne her både lettere og mere elegant fordi leret er tyndere. Ulempen ved det lidt tyndere stentøj er, at den ikke holder helt så længe på varmen, som de tykkere og tungere stenstøjs-stegesøer. En anden ting man hurtigt bemærker er selve underdelen, der i sig selv er meget dekorativ og sagtens kunne sælges som et produkt for sig. Med overdelen sat på, drømmer man sig let tilbage til Nordafrika (hvis man har været der før) og alt den dejlige mad.

Selve kvaliteten af taginen, er der intet at udsætte på, udover der kan være lidt lerstøvkorn i glasuren, men det er uden betydning. Jeg har endnu kun lavet mad i den 2 gange, så den generelle holdbarhed er svær at sige noget om. Men hvis du har lyst til at kaste dig over det Nordafrikanske køkken, så er en tagine et must have, og denne her en rigtig flot en af slagsen.

Hvis du er interesseret i at købe produktet kan du finde den nærmeste forhandler her http://tj.dk/da/find-forhandler

I videoen kan se hvordan produkterne bliver produceret.
 

Emilie Henry stegeso i stentøj

HD874593_sauteuse29olive

Blandt Emilie Henry’s produkter finder du også en serie af ‘stewpots’ eller stegesøer. Disse fås i en række forskellige størrelser og farver. Desværre bliver de ikke forhandlet i Danmark, så du er nød til at købe dem i udlandet. Hvis du er på ferie i Frankrig, så kan du besøge en hvilken som helst isenkræmmer butik . Fordi jeg selv var så positiv overrasket over taginen, måtte jeg bare have en af deres klassiske stegesøer. Så jeg har selv bestilt en hjem fra Tyskland og jeg ser meget frem til at prøve den, når den engang kommer. Man skal aldrig gå ned på stegesøer! 🙂

Har du et produkt fra Emilie Henry er du meget velkommen til at skrive en kommentar og fortælle om din egen erfaringer.

 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (12 bedømmelser)

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

En kommentar til “Emilie Henry – taginer og stegesøer i stentøj”

Skriv en kommentar