Pyrex stegeso en af de tunge stegegryder – Pyrex Slow Cook

Opdateret

Bemærk at Pyrex stegeso ikke længere bliver lavet i støbejern, men i glas, se den her:

Hvis du vil have en stegeso der minder om Pyrex stegeso i støbejern, anbefaler jeg disse:

Pyrex stegeso eller stegegryde (Pyrex Slow Cook) kunne man nemt tro har ligeså mange år på bagen, som f.eks. Le Cruset’s stegesoer, men faktisk har de kun været i produktion siden 2012. Selv om Pyrex er et Fransk firma der har rødder helt tilbage til 1915, så er støbejernsgryderne en forholdsvis ny satsning. Selv om du måske ikke kendte til Pyrex Slow Cook, så har du sikket et Pyrex produkt der hjemme.

Pyrex har fremstillet et utal af forskellige ovnfaste fade og skåle i glas, I England findes der faktisk et Pyrex produkt i mere end 75% af husstandende.

Siden starten tilbage i 1915 har Pyrex primært arbejdet med køkkengrej i glas, herunder ovnfaste fade og skåle. Med sine næsten 100 år på bagen har Pyrex mærket opnået stor international anerkendelse for sine produkter i høj kvalitet. Pyrex yder oftest 25 års garanti mod produktions fejl på sine glas produkter, på Slow Cook serien er der livstids garanti! Desuden er de lavet af genbrugs materialer, hvilket jo også er et plus.

pyrex-stegeso-slow-cook-oval-og-rund

I skrivende stund findes Pyrex stegegryderne i 5 størrelser (plus en række mini udgave som f.eks. Le Creuset også har). Den runde gryde får i 3 udgaver 2.2 liter, 3.6 liter og 6.3 liter. Den ovale stegeso fås i henholdsvis en 3.8 og 5.8 liter.
Pyrex Slow Cook serien har siden starten i 2012 været produceret i den viste røde udgave, her i starten af 2014 kom den grå-emaljerede udgave til. Du kan altid finde gode tilbud på Pyrex stegeso, på tilbudssiden.

Pyrex Slow Cook fås i den viste røde farve eller i mørke grå emalje, begge udgaver har en cremefarvet emalje på indersiden. Som det også ses på billedet har låget på under siden disse små ‘kondensfangere’, der sikker at væden drypper tilbage “uens” over maden. I modsætning til et flad låg , der samler den kendte “store” pyt under låget, tvinger de små pigge væden til at dryppe tilbage på maden. Et simpelt princip der også bruges af Le Creuset og Staub.

Pyrex-stegegryde-indvendig
pyrex-image

Køkkengrej i støbejern er tungt! det er ingen hemmelighed, tilgengæld er det super praktisk. Emaljeret støbejern er utrolig let at holde rent også kan støbejerns gryder bruges overalt – gas komfur, induktion, i ovnen mm. De tåler temperature optil 280 grader (anbefalet af Pyrex), men så højt kommer man sjældent når man laver mad i stegeso – lige med undtagelse af når man bager brød.

Pyrex’s støbejernsgryder er alle med emalje på inden siden også, hvilket letter rengøring og holder hygiejnen i ‘orden’, det har selvfølgelig også den fordel at støbejernet ikke optager smag og farve fra de retter der nu bliver lavet der i.

Den u-emaljeret støbejerns stegeso vil der imod optage fedtstoffer mm, bruger man f.eks olie til at stege eller svitse, så vil olien over tid lukker de små porre i støbejernet, så man opnår en slags naturlig “non stick” belægning. Støbejernsgryder der ikke er emaljeret indvendig, bliver med andre ord bedre med tiden, nøjagtig ligesom en Römertopf stegeso.

Pyrex Slow Cook stegeso er lavet i en god robust kvalitet, vi har her hjemme hos os, blevet meget glade for vores Pyrex. Støbejernet kan bruges på alle varmekilder og så er det super godt til at holde på varmen og er derfor eminent til simre retter. Slow Cook serien kan godt anbefales, man få en super stegeso til prisen også holder den hele livet.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 bedømmelser)

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

3 kommentarer til “Pyrex stegeso en af de tunge stegegryder – Pyrex Slow Cook”

Skriv en kommentar