Brug en sous vide til madlavningen

Opdateret

Kender du fordelene ved en sous vide? Når det kommer til madlavning, findes der et hav af forskellige muligheder, og det kan svære svært at finde ud af hvilken opskrift man helt præcist skal følge. På stegeso, er det naturligvis stegesoerne som er vores primære fokusområde, men i takt med vores store interesse for mad generelt, holder vi også altid øje med andre alternativer på markedet.

Kender du en sous vide?

I dette indlæg vil vi komme lidt tættere på en sous vide. Er man ligeså stor madentusiast, som vi er det her på stegeso, bør man i høj grad kigge efter en sous vide. Det er i princippet kun fantasien der sætter grænser – og kombinationen mellem det danske og franske køkken er helt eminent.

En sous vide kendes også som en form for et vandbad. Det er perfekt både til tilberedning af kød eller grøntsager, for at sikre man får den gode smag frem i maden 10 ud af 10 gange. Tilberedning af et godt og mørt stykke kød, kræver at man har forstand på sine køkkenegenskaber. Vælger man at stege kødet på en pande, kan det meget hurtigt gå galt, da det kan være vanskeligt at kontrollere varmen. Er man ikke en decideret hjemmekok, vil det ofte gå galt, hvorfor det kan give god mening at anvende en sous vide.

En sous vide er naturligvis ikke for amatører. Den er blot for alle os der prioriterer det bedste resultat hver gang. Dog skal man lige bemærke, at tilberedningen helt logisk vil tage en smule længere tid, end hvis man blot vælger at stege kødet på en pande.

Sådan gør du

Det som du gør, er at kødet kommes i et vandbad på en bestemt temperatur. Sørg altid for at kødet er vakuumpakket. Hele essensen er at holde den rette temperatur i kødet, sådan man lige nøjagtig den præference som man har, og madlavningen kommer til at sidde lige i skabet.

Som nævnt indledningsvist, er vi på stegeso ikke eksperter i sous viden, men henviser til Gastrofun, der både deler lækre opskrifter med en sous vide, samt fyldestgørende information som du kan anvende i din tilberedning.

Bon appetit.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar