Fisk 2 gange om ugen

Opdateret

Fisk to gange ugentligt anbefales der – men det er de færreste som rent faktisk kan leve op til dette. Fisk smager rigtig lækkert, og der findes mange forskellige slags retter man kan lave. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, men det er tit den sidste inspiration som man mangler.

Få inspiration til din fiskeret

Når man vælger fisk, går man ofte med den ret som man er bekendt med. Der er lidt synd, eftersom der findes et hav af forskellige sammensætninger man kan lave, og dermed måske også gøre fisk endnu mere interessant. Inde på fiskeopskrift.dk findes der en række forskellige opskrifter, hvor det er muligt at hente en masse inspiration. Her ligger også opskrifter med de populære og fede fisk som laks, makrel, sild, ørred og sardin.

Hvorfor er fisk sundt

Fisk er sundt, da især de fede fisk, som er listet ovenstående, er rig på omega-3-fedtsyrer, som er vigtigt i forhold til menneskets immunforsvar. Ydermere kan fisen også være forebyggende imod sygdomme, samt kronisk inflammation i kroppen.

Sørger man for at få sin fisk, er det faktisk muligt at opnå den nødvendige indtag igennem kosten. Dog findes der også en række supplementer på markedet, der sikrer at man får dækket sit behov. Tager man f.eks. kapsler, eller tran, skal man mindst op på 1500 mg omega-3 om dagen. Dog er det vigtigt, at du er en lille smule kritisk i dit udvalg her, da der er stor forskel på produkterne der findes på markedet.

Balance mellem omega-3 og omega-6

Det er ligeledes vigtigt, at man er opmærksom på balancen mellem omega-3 og omega-6. Det er faktisk denne balance, der er med til at afgøre om man rammes af eventuelle inflammationssygdomme. De fleste mennesker har helt automatisk gennem deres kost dækket deres omega-6 behov, mens det ofte er omega-3’en der halter. Omega-6 er planteolier, der typisk findes i forarbejdet mad.

Frisk fisk er en delikatesse – om end det er laks eller makrel – der findes rigtig mange spændende opskrifter, som man kan gøre brug af. Ligeledes kan tilberedningen af fisk også foregå på rigtig mange forskellige måder, hvor man typisk har en individuel favorit.

Udover fisk er super delikat isoleret set, er det også muligt at lave nogle rigtig smagsrige oplevelser, ved at sammensætte vin til fiskeretter.

Det kunne være en klassisk fed Chardonnay, der både er cremet og fyldig i sin smag. Det er også ofte den man ser i kombination til fede fiskeretter som laks.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar