Spar tid og penge på mad

Opdateret

Madlavning kan ofte tage lang tid, og til tider også være dyrt – sådan mener vi ikke det skal være.

Ofte hænger det sammen med, at man enten impulsshopper, eller ikke ved hvad man skal have at spise. Disse to ting har naturligvis en sammenhæng, men det kan man ganske enkelt rette op på, ved at lave en madplan.

Sådan kommer du i gang med en madplan

Den mest simple måde at komme i gang på, er ved at sætte sig ned én gang i ugen, hvor man lægger en plan over de retter man skal have i ugens løb. Vi anbefaler at man laver planen om søndagen, for så at få planlagt hele den nye uges forløb. På den måde undgår man de her impulskøb, som typisk er den mest centrale årsag til at ens indkøb kan løbe løbsk. Har man en klar oversigt over, hvad der skal købes ind, sparer man både penge og tid.

Madlavning behøver ikke at tage lang tid

Mange har den opfattelse af at hvis man skal lave mad selv, tager det lang tid. Dette er ikke tilfældet, det handler blot om at være forberedt.

Ved man på forhånd hvilken ret der skal laves, er det langt mere effektivt – dels sparer man tid i supermarkedet, når der skal handles ind, men i den grad også i køkkenet fordi man ikke behøver at spekulere over hvilken menu der skal serveres, da den er nedskrevet på forhånd.

Følg en opskrift

Derudover kan det være en rigtig god idé at følge opskrifter. Dét at følge en opskrift, gør at man lige nøjagtig ved hvilke ingredienser og vare der skal købes ind, samt man behøver ikke tænke vildt meget over hvordan rettes sammensættes på bedste vis. Det er der nemlig allerede taget højde for i opskriften.

På internettet kan man få en masse inspiration på opskrifter, som vi kun anbefaler at man gør brug af. Skal man lave retter med en stegeso eller lignende, kan man ligeledes også tage et kig på vores opskrifter her på stegeso.

Opsummering

I bund og grund handler det derfor blot om at være forberedt. Laver man en madplan, og følger en opskrift, er man kommet langt hen ad vejen. Der ligger ikke kun en økonomisk fordel i dette, men også en tidsbesparelse, som efterhånden er blevet menneskets vigtigste aktiv. Alt gøres op i tid, hvilket også er grunden til at man ser færdigretter, take-away services leveret til døren og ikke mindst madkasser har en stigende efterspørgsel. Dette sker udelukkende på den betingelse, fordi det er nemt.

Dog mener vi, at madlavning stadig kan gøres billigt og hurtigt, ved at man selv klarer ærterne – det handler som sagt bare om forberedelse.

Om forfatteren

Thomas er en passioneret madelsker og erfaren skribent. Han er kendt for sin ekspertise i rustikke retter og deler gerne tips og tricks til madlavning i stegeso. Thomas' artikler er altid fyldt med entusiasme og nyttige opskrifter.

Skriv en kommentar